Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Έτσι θα γίνει πιο ασφαλής ο λόφος του Λυκαβηττού. Οι παρεμβάσεις στους επόμενους 18 μήνες



Επείγουσες παρεμβάσεις ανάπλασης του εμβληματικού λόφου του Λυκαβηττού προωθεί ο Δήμος Αθηναίων και θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 18 μήνες. Στόχος είναι να γίνουν ο λόφος και το πολύτιμο αστικό του δάσος ασφαλή και επισκέψιμα, πόλος έλξης και αναψυχής για Αθηναίους και επισκέπτες.
Οι πρώτες παρεμβάσεις, που θα προχωρήσουν άμεσα, αφορούν κυρίως την αντιπλημμυρική προστασία σε ζώνες, όπως στη νοτιοανατολική πλευρά, πάνω από τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, όπου τα προηγούμενα χρόνια παρουσιάστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα και διάβρωση του εδάφους.
Το έργο, που είναι προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ, περιλαμβάνει την πιλοτική εφαρμογή καινοτόμων αντιπλημμυρικών τεχνικών, με χρήση καλαίσθητων και ήπιων οικολογικών υλικών. Για παράδειγμα, στον δρόμο που διατρέχει τον λόφο (μήκους περίπου 1.700 μέτρων) θα γίνει ασφαλτόστρωση με υλικό ειδικών προδιαγραφών, που έχει και αντιπλημμυρική λειτουργία, ενώ ταυτόχρονα εντάσσεται αρμονικά στο περιβάλλον.
Ο δήμος θα ζητήσει από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου την παραχώρηση 35 στρεμμάτων που κατέχει η ΕΤΑΔ, από τη συνολική έκταση των 442 στρεμμάτων.
Επίσης, προβλέπεται η ανάπλαση της περιπατητικής διαδρομής στα υφιστάμενα μονοπάτια (μήκους 3.000 μέτρων) που συνδέουν επιμέρους σημεία, όπως το Πέτρινο Περίπτερο και η Πράσινη Τέντα. Τμήματα αυτής της διαδρομής θα αποτελούνται επίσης από υλικό με αντιπλημμυρικές προδιαγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΜΕΤΕΩΡΑ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΙΟΣ

Δέλτα Έβρου

Βουλιαγμένη Αττικής

Κάστρο Μονεμβασιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ - παραλία Παναγίτσα