Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Έλληνας ο Τομ Χανκς... Με υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας.


Με υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, πολιτογραφήθηκε Έλληνας, τιμητικά, ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός, Τομ Χανκς. 
Την είδηση μετέδωσε και η ιστοσελίδα San Francisco Chronicle, όπου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Τομ Χανκς μπορεί πλέον να θεωρεί επισήμως τον εαυτό του Έλληνα [...] Σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, η τιμητική πολιτογράφηση μπορεί να χορηγηθεί σε άτομα που έχουν παράσχει εξαιρετικές υπηρεσίες στη χώρα ή των οποίων η πολιτογράφηση εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον».
Ο γνωστός αστέρας του Χόλιγουντ είναι λάτρης της Ελλάδας, και επιλέγει να περνά τα καλοκαίρια του στην χώρα μας και συγκεκριμένα στην Αντίπαρο.
Έχει παντρευτεί με την Ρίτα Γουίλσον (ελληνικής καταγωγής από την πλευρά της μητέρας της, που ονομαζόταν Δωροθέα) και διακρίνεται για το φιλανθρωπικό του έργο. 

Ο Χανκς κατατάσσεται στην πρώτη θέση ως ο ηθοποιός με τις περισσότερες εισπράξεις στο box office, με 4 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. 
Έχει συμμετάσχει σε 17 ταινίες που ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και η μεγαλύτερη εισπρακτική του επιτυχία είναι μέχρι σήμερα το Toy Story 3.
Ο Χανκς ήταν παντρεμένος με την Αμερικανίδα ηθοποιό Σαμάνθα Λούις από το 1978 ως το 1987. Απέκτησαν δύο παιδιά, ένα γιο τον Κόλιν και μία κόρη την Ελίζαμπεθ Αν. 
Το 1988 παντρεύτηκε την ηθοποιό Ρίτα Γουίλσον. Με τη Γουίλσον απέκτησαν δύο γιους, τους Τσέστερ και Τρούμαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΜΕΤΕΩΡΑ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΙΟΣ

Δέλτα Έβρου

Βουλιαγμένη Αττικής

Κάστρο Μονεμβασιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ - παραλία Παναγίτσα