Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Θερμαϊκός κόλπος. Έριξαν τα δίχτυα και έβγαλαν... 888 κιλά μπουκάλια, σακούλες και εργαλεία


Μία ακόμη είδηση για το Θερμαϊκό κόλπο που σοκάρει... Κατά την περίοδο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2019, στο πλαίσιο του προγράμματος Fishing For Litter
που πραγματοποιήθηκε από την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, σε συνεργασία και με δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Κ. Λασκαρίδη, συλλέχθηκαν περισσότερα από 800 κιλά απορρίμματα από τον Θερμαϊκό κόλπο.
Σύμφωνα με την υπεύθυνη του προγράμματος από την iSea, Ρωξάνη Νασάν Αγά - Σπυριδοπούλου, δύο αλιευτικά σκάφη, έβγαλαν με τα δίχτυα τους, μαζί με την ψαριά, 888 κιλά απορριμμάτων. "Το 65% απ΄αυτά, ήταν πλαστικά μπουκάλια, σακούλες και αλιευτικά εργαλεία", και διευκρινίζει ότι τα πλαστικά που συλλέγονται από τη θάλασσα δεν μπορούν να ανακυκλωθούν λόγω προχωρημένων αλλοιώσεων.
Οι επαγγελματίες αλιείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καλούνται να συλλέξουν απορρίμματα θαλάσσης που συσσωρεύονται στα δίχτυα τους ως μέρος της συνήθους αλιευτικής τους δραστηριότητας.

Αυτά στη συνέχεια, καταγράφονται, ζυγίζονται και αποθηκεύονται επί του σκάφους σε σακούλες που προσφέρονται από το πρόγραμμα, έτσι ώστε να μπορούν να οδηγηθούν στην ακτή με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.
Πάντως, όπως ξεκαθαρίζει η κ. Νασάν Αγά - Σπυριδοπούλου, “ειδικά στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας, οι κάδοι δεν επαρκούν για την απόρριψη των σκουπιδιών από τα αλιευτικά σκάφη, με αποτέλεσμα οι αλιείς να ψάχνουν κάδους στο δρόμο για να ρίξουν τα απορρίμματα”. Πηγή, ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΜΕΤΕΩΡΑ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΙΟΣ

Δέλτα Έβρου

Βουλιαγμένη Αττικής

Κάστρο Μονεμβασιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ - παραλία Παναγίτσα