Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Κάτω από τη θάλασσα βρίσκεται ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Το σπήλαιο που άφησε έκπληκτους τους δύτες


Σε μια συστάδα με νησίδες και βραχονησίδες ανάμεσα στην Πάρο και την Αντίπαρο, στα Παντερονήσια, βρίσκεται ένα καλά κρυμμένο μυστικό της Ελλάδας. Για χρόνια το υποθαλάσσιο σπήλαιο της Αμφιτρίτης παρέμενε ανεξερεύνητο. Εντοπίστηκε από δύτες της Ελληνικής Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας, οι οποίοι έμειναν έκπληκτοι με αυτό που αντίκρισαν. Ακόμη όμως, και σήμερα, λίγοι είναι αυτοί που το έχουν δει από κοντά, ενώ λέγεται ότι είναι «λιγότεροι και από όσους έχουν επισκεφτεί τη Σελήνη».
Το καλοκαίρι εκατοντάδες τουρίστες περνούν με τα ιστιοπλοϊκά τους πάνω από το σπήλαιο, χωρίς να ξέρουν τι συμβαίνει σε βάθος περίπου 50 μέτρων.

Στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότερα από 8.000 σπήλαια, χερσαία και υποθαλάσσια και το σπήλαιο της Αμφιτρίτης θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα.
Παρ’ όλα αυτά, παραμένει ένα μυστήριο, καθώς δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την ιστορία και τον σχηματισμό του. Σταλακτίτες, σταλαγμίτες και κατακρημνίσεις που εκτιμάται ότι έγιναν πριν από χιλιάδες χρόνια, στολίζουν το σπήλαιο.
Η ομάδα «Up Drones» συνεργάστηκε με την ομάδα καταδύσεων «top2bottom» και παρουσιάζουν ένα βίντεο-ξενάγηση στο υποθαλάσσιο σπήλαιο της Αμφιτρίτης.

Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΜΕΤΕΩΡΑ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΙΟΣ

Δέλτα Έβρου

Βουλιαγμένη Αττικής

Κάστρο Μονεμβασιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ - παραλία Παναγίτσα