Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Πόνεσε, έκλαψε, αλλά η ζούγκλα δεν τον λύγισε. Είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής που τα κατάφερε...


Ο υπερμαραθωνοδρόμος Μάριος Γιαννάκου έλαβε μέρος στον αγώνα «Coastal Challenge 2020» στη ζούγκλα της Ταλαμάνκα στην Κόστα Ρίκα. Και τα κατάφερε! Ο Δραμινός αθλητής τερμάτισε τον επίπονο αγώνα των έξι ημερών και των περίπου 250 χλμ σε τροπικές θερμοκρασίες και ποσοστά υγρασίας που «λυγίζουν» το ανθρώπινο σώμα... Είναι ο πρώτος Έλληνας που κατορθώνει κάτι ανάλογο.
Στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μετά τον τερματισμό του έγραψε για τις συνθήκες που αντιμετώπισε: «Αυτές τις πέντε ημέρες δεν μπορώ να μετρήσω πόσες φορές έκλαψα, πόσες φορές ούρλιαξα μόνος στη μέση του πουθενά, πόσες φορές απογοητεύτηκα. Δεν μπορώ να μετρήσω πόσες φορές σκέφτηκα να εγκαταλείψω ή πόσες φορές ένιωθα να με πνίγουν οι σκέψεις και οι αφόρητοι πόνοι.

Όλα αυτά τα παραμέρισα, όταν κατάλαβα ότι ο σκοπός που ήρθα εδώ, ο σκοπός που τρέχω ήταν πολύ μεγαλύτερος από τον πόνο που ένιωθα, από τα δάκρυα που έριχνα και από τις απογοητεύσεις που είχα».
Ο Μάριος Γιαννάκου είναι ο μόνος Έλληνας που έχει κατορθώσει να φέρει εις πέρας τρεις υπερμαραθώνιους, αφού είχαν προηγηθεί αυτοί στο Ροβανιέμι, στον Αρκτικό Κύκλο και στην έρημο Αλ Μαρμούρ του Ντουμπάι.
«Έτρεξα για όλους εσάς που θέλετε να κάνετε το πρώτο βήμα στη ζωή σας, να τολμήσετε. Έτρεξα για τα πιτσιρίκια που με αγκάλιασαν στις σχολικές τάξεις πριν φύγω και για όλους εσάς που μου στείλατε άπειρα μηνύματα στον αγώνα και έκλαιγα ακούγοντάς τα να μου τα διαβάζουν. Τα καταφέραμε όλοι μαζί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Έλληνας αθλητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΜΕΤΕΩΡΑ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΙΟΣ

Δέλτα Έβρου

Βουλιαγμένη Αττικής

Κάστρο Μονεμβασιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ - παραλία Παναγίτσα