Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Οι κριτές ακόμη "γλείφουν τα δάκτυλά τους". Με αυτές τις συνταγές οι Έλληνες σεφ στέφθηκαν Ολυμπιονίκες


Σπουδαία διάκριση για την ομάδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία "Community Catering" στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής, που διεξάγονται στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας. Η επιτυχία είναι ακόμη μεγαλύτερη αν σκεφτεί κανείς ότι στη διοργάνωση έλαβαν μέρος 2000 σεφ από 59 χώρες του κόσμου.
Η επίλεκτη ομάδα της Λέσχης, που συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην μεγάλη αυτή διοργάνωση, παρουσίασε μοναδικά πιάτα της μακεδονικής κουζίνας, προβάλλοντας τη γαστρονομία της περιοχής, τα προϊόντα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας.
Κάθε ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, σε ένα εστιατόριο 1000 ατόμων, σερβίρονταν μενού από διάφορες κουζίνες, τα οποία κρίθηκαν από εξειδικευμένα άτομα που συγκροτούν την κριτική επιτροπή.
Οι επισκέπτες, με το εισιτήριο τους είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν μία από όλες τις γαστρονομικές προτάσεις των χωρών που συμμετείχαν. Οι επισκέπτες της έκθεσης ξεπέρασαν τους 30.000.
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος συμμετείχε με μία αποστολή 10 ατόμων και παρουσίασε 7 πιάτα και μαζί με τις γαρνιτούρες έφτασαν τα 11 τα πιάτα.

Η ελληνική συμμετοχή παρουσίασε συνταγές από τη μακεδονική παράδοση, πίτα με κολοκύθια και μυρωδικά, ψάρι μαγειρεμένο με Αγιορείτικη συνταγή, γιαούρτι με μέλι και με μαρμελάδα από βατόμουρα και παντζάρι.
Η ομάδα αποτελείτο από τους σεφ Κώστα Γεωργαντζά (αρχηγό), Ηλία Ζευκιλή, Θανάση Μπακάλη, Μανώλη Στράτο και τον ζαχαροπλάστη Δημήτρη Χατζημελετίου, ενώ έχει την υποστήριξη του προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, Γιώργου Μαστροδημήτρη, του Operation Manager Δημήτρη Κυριακόπουλου και των σεφ Πατέρα Επιφάνιου, Δημήτρη Τσανανά και Νανά Καμπούρα και του διατροφολόγου Βασίλη Τσιρώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΜΕΤΕΩΡΑ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΙΟΣ

Δέλτα Έβρου

Βουλιαγμένη Αττικής

Κάστρο Μονεμβασιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ - παραλία Παναγίτσα