Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Για πρώτη φορά, σαν... αρχαίοι Έλληνες θα βραβευτούν οι νικητές του Μαραθωνίου του Τορόντο



Για πρώτη φορά, φέτος, η Ελλάδα θα βραβεύσει τους νικητές του Διεθνούς Μαραθωνίου του Τορόντο με επιχρυσωμένα στεφάνια από κλαδί ελιάς,
που προέρχονται από την περιοχή του Μαραθώνα.
Μια ιδιαίτερη τιμή για τους δύο μαραθωνοδρόμους- έναν άνδρα και μία γυναίκα- που θα στεφτούν νικητές, όπως οι αρχαίοι Έλληνες μαραθωνοδρόμοι, στις 3 Μαΐου του 2020, από τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Τορόντο, Βίκτωρα Μαλιγκούδη.
Αύριο τα ελληνικά στεφάνια ελιάς θα παραδοθούν στους διοργανωτές του Μαραθωνίου του Τορόντο σε ειδική εκδήλωση στο Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο.
Τα στεφάνια είχαν αποσταλεί από την Ελλάδα στις αρχές Σεπτεμβρίου, και είχαν στη συνέχεια τοποθετηθεί σε ειδικές προθήκες στο Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο, όπου στεγάζεται μία από τις πληρέστερες συλλογές ελληνικής τέχνης, με εκθέματα που χρονολογούνται από τα προϊστορικά χρόνια έως και την περίοδο του Βυζαντίου.

Η πρωτοβουλία για την απονομή των ελληνικών στεφάνων ελιάς, φέτος, είναι εμπνευσμένη από την αντίστοιχη τελετή που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο πλαίσιο του ιστορικού Μαραθωνίου στη Βοστώνη των ΗΠΑ.
Για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας στο Τορόντο συνεργάστηκαν το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο και η Ελληνο-Καναδική Ένωση Ακαδημαϊκών Οντάριο (HCAAO), στην οποία συμμετέχουν πάνω από 150 καθηγητές ελληνικής καταγωγής, που διδάσκουν στα πανεπιστήμια του Οντάριο.
Ο Διεθνής Μαραθώνιος του Τορόντο («Scotiabank Toronto Waterfront Marathon») συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια και είναι από τους λίγους στη Βόρεια Αμερική στους οποίους η Διεθνής Ένωση Ομοσπονδιών Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) έχει απονείμει τη διάκριση «Gold Label Race».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΜΕΤΕΩΡΑ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΙΟΣ

Δέλτα Έβρου

Βουλιαγμένη Αττικής

Κάστρο Μονεμβασιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ - παραλία Παναγίτσα