Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Να, γιατί δεν πρέπει να δυσανασχετούν οι οδηγοί... Που οφείλεται το χάος στους δρόμους. Μήπως φταίτε και εσείς;



Σε οριακό σημείο έχει φτάσει η κατάσταση που επικρατεί στους κεντρικούς δρόμους, ενώ περισσότερα από 5 εκατομμύρια οχήματα κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας.
Συγκοινωνιολόγοι θεωρούν ότι το χάος που επικρατεί στους δρόμους οφείλεται στις συνεχώς αυξανόμενες αγορές νέων αυτοκινήτων, στο γεγονός ότι οι οδηγοί επιλέγουν τα αυτοκίνητά τους σταθερά, στην απαξίωση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με λιγότερα λεωφορεία, πιο αραιά δρομολόγια και όλα αυτά έχουν σαν συνέπεια να αυξάνονται, συνεχώς, οι διελεύσεις στην Αττική Οδό, που φτάνουν στα επίπεδα που ήταν προ κρίσης, το 2009. 
Είναι ενδεικτικό ότι το 2011 ο ΟΑΣΑ είχε ετησίως 732.372 επιβιβάσεις, ενώ το 2017 μόλις 613.827.

Από την άλλη μεριά, το πρώτο οκτάμηνο του 2019 ταξινομήθηκαν 86.873 καινούργια αυτοκίνητα, ενώ την αντίστοιχη περίοδο πέρσι 79.154, δηλαδή παρατηρείται αύξηση 9,8%.
Άλλο ένα πρόβλημα που δυναμιτίζει το μείγμα του κυκλοφοριακού προβλήματος είναι η κακή νοοτροπία των οδηγών που δεν τηρούν τον ΚΟΚ και παρκάρουν σε σημεία που δεν επιτρέπεται, αλλά και το ότι χρησιμοποιούν το όχημά τους ακόμα και για αποστάσεις μικρότερες του ενός χιλιομέτρου.
Σύμφωνα με τους συγκοινωνιολόγους η παράνομη στάθμευση επιβαρύνει την κυκλοφορία κατά 30%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΜΕΤΕΩΡΑ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΙΟΣ

Δέλτα Έβρου

Βουλιαγμένη Αττικής

Κάστρο Μονεμβασιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ - παραλία Παναγίτσα