Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Στοιχεία σοκ... Μία ολόκληρη πόλη μεταναστών ήρθαν στα νησιά μας τους τελευταίους 4 μήνες...



Κλιμακώνεται η ένταση σε όλη τη χώρα για το μεταναστευτικό πρόβλημα, καθώς όλο και πιο συχνά είναι τα περιστατικά διαμαρτυριών και «μπλόκων» από κατοίκους
και τοπικούς φορείς, για τη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών.
Την ίδια ώρα οι ροές προς τα νησιά του βορείου Αιγαίο δεν μειώνονται... Η κατάσταση στα νησιά, βρίσκεται εκτός ελέγχου παρά τις προσπάθειες αποσυμφόρησης με την πραγματοποίηση μεταφορών στην ενδοχώρα. Μόνο σε δύο ημέρες έφτασαν στα ελληνικά νησιά 496 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ πάνω από 35.000 αιτούντες άσυλο παραμένουν σε Λέσβο, Σάμο, Χίο, Λέρο και Κω.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ανέφερε στον ΣΚΑΙ πως «το τελευταίο τετράμηνο είχαμε 40.000 αφίξεις προσφύγων και μεταναστών».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις κατοίκων στην έλευση των προσφύγων - μεταναστών ανέφερε πως
«Η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών είναι καθήκον της πολιτείας. Τίποτα δεν μπορεί να επιβάλλεται στις τοπικές κοινωνίες. Για να έχουμε όμως την στήριξη των τοπικών κοινωνιών πρέπει να συνομιλούμε μαζί τους συνέχεια ακατάπαυστα.»
Ενώ προσθέτει πως: «H ενημέρωση προκύπτει από την ανάγκη να δειχθεί από όλους μας η έγκαιρη αλληλεγγύη στις συνοριακές περιοχές της χώρας που δέχονται το πρώτο κύμα.Το ζήτημα είναι μεγάλο και είναι εδώ για να μείνει. Γι' αυτό χρειαζόμαστε αντοχή. Θα μετρηθούμε όλοι στο αν σε ένα ζήτημα που έχει εθνική διάσταση είμαστε όλοι μαζί»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΜΕΤΕΩΡΑ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΙΟΣ

Δέλτα Έβρου

Βουλιαγμένη Αττικής

Κάστρο Μονεμβασιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ - παραλία Παναγίτσα