Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Θαυμάστε τον πρωταθλητή Ευρώπης στην κολύμβηση... Έγινε από τους ταχύτερους στον κόσμο. BINTEO



Χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα, με ρεκόρ Ευρώπης κατέκτησε ο Ανδρέας Βαζαίος σε μικτή ατομική στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας της Γλασκώβης.
Παράλληλα έγινε ο τρίτος ταχύτερος στον κόσμο. Ο Έλληνας κολυμβητής έκανε την τέλεια κούρσα και τερμάτισε σε 1:50.85, σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον δεύτερο, το Νορβηγό Τόμοε Ζενιμότο Χβας (1:51.74), ενώ κατέρριψε το 1:51.36 που είχε ο Λάζλο Τσεχ από τις 4/12/2015 και την αντίστοιχη διοργάνωση της Νετάνια.
Φυσικά ο χρόνος του αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ, συντρίβοντας το 1:52.38 που είχε κάνει στον πρωινό προκριματικό.

Ο Βαζαίος γίνεται ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης στη μικρή πισίνα, προσθέτοντας τον τίτλο αυτό σε εκείνον που έχει κατακτήσει από το 2016 στην 50άρα, όταν είχε κερδίσει το ίδιο αγώνισμα στο Λονδίνο.
Παράλληλα, ξεπερνά τον Γιάννη Δρυμωνάκο και γίνεται ο αθλητής με τα περισσότερα μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα 25άρας πισίνας, φτάνοντας τα τέσσερα και μάλιστα σε τρία διαφορετικά αγωνίσματα και σε τρεις διοργανώσεις.

«Ήθελα να κάνω το ρεκόρ Ευρώπης κι έτσι τώρα είμαι ενθουσιασμένος. Ήταν πολύ δύσκολο και ήθελα πραγματικά να κερδίσω. Το μετάλλιο αυτό αντιπροσωπεύει όλη τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή μου, που τώρα απέδωσαν καρπούς. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους προπονητές μου, που βρίσκονται πάντα στο πλευρό μου», δήλωσε ο Ανδρέας Βαζαίος. Πληροφορίες ΑΜΠΕ

Δείτε το βίντεο από τον skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΜΕΤΕΩΡΑ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΙΟΣ

Δέλτα Έβρου

Βουλιαγμένη Αττικής

Κάστρο Μονεμβασιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ - παραλία Παναγίτσα