Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Παρκάρουν όπου... γουστάρουν. "Λεπτομέρεια" οι απαγορευτικές πινακίδες. Σοκάρουν τα στοιχεία



Ράμπες για ΑμεΑ, πλατείες και πεζόδρομοι είναι... το καλύτερο σημείο να αφήσουν το αυτοκίνητό τους κάποιοι ασυνείδητοι οδηγοί, όπως προκύπτει από τα στοιχεία
που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ, για το πρόγραμμα «Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις», που εφαρμόζουν οι υπηρεσίες της Τροχαίας από αρχές Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε διάστημα ενός, μόλις, τριμήνου, από το Σεπτέμβριο έως και το Νοέμβριο, βεβαιώθηκαν πάνω από 48.500 παραβάσεις για παρκάρισμα ή στάση σε ράμπες διάβασης και ειδικούς χώρους στάθμευσης ΑμεΑ, σε πεζοδρόμια, πλατείες, ποδηλατόδρομους και πεζόδρομους.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά το παράνομο παρκάρισμα, βεβαιώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

• 9.531 για στάση - στάθμευση σε ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ.

• 25.833 για στάση - στάθμευση σε πεζοδρόμια, πλατείες και ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς, όπως και ποδηλατοδρόμους.


• 7.331 για στάση - στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων ή πάνω σε αυτούς.
• 5.818 για στάση - στάθμευση σε διαβάσεις πεζών ή σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από αυτές.

Στο ίδιο διάστημα βεβαιώθηκαν 1.861 παραβάσεις για κίνηση οχημάτων σε λεωφορειοδρόμους, 764 παράνομη κίνηση σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους και 1.105 παραβάσεις για ηχορύπανση από οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΜΕΤΕΩΡΑ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΙΟΣ

Δέλτα Έβρου

Βουλιαγμένη Αττικής

Κάστρο Μονεμβασιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ - παραλία Παναγίτσα