Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Μην ξαφνιαστείτε... Από σήμερα η Πάτρα μπήκε σε καρναβαλικούς ρυθμούς...


Η πόλη της Πάτρας, στέλνει πρώτη, για ακόμη μία χρονιά, το μήνυμα κεφιού και αισιοδοξίας. Από το πρωί είναι σε καρναβαλικούς ρυθμούς... Οι καρναβαλικές δράσεις ξεκίνησαν με τον τελάλη και το μουσικό άρμα και συνεχίστηκαν με την παράδοση του καρναβαλικού λάβαρου στον δήμαρχο της πόλης, υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς...
Λίγες ώρες αργότερα, στις 9:00 το βράδυ, θα ξεκινήσει και επίσημα το πατρινό καρναβάλι του 2020 με την τελετή έναρξης στην πλατεία Γεωργίου.
Την τελετή έναρξης θα ανοίξουν δύο πομπές μεταμφιεσμένων καρναβαλιστών με κρουστά, ενώ το καλλιτεχνικό κομμάτι θα είναι ένα θέαμα με έντονους χορευτικούς ρυθμούς.
Παράλληλα, οι σύλλογοι των σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατοπαίχτες» και «Σοκολατοβροχή» θα ζωντανέψουν το παραδοσιακό έθιμο του σοκολατοπόλεμου.

Καινούργιο στοιχείο φέτος θα αποτελέσει το projection 3d video mapping που αναμένεται να μεταμορφώσει γιορτινά την πρόσοψη του δημοτικού θεάτρου «Απόλλων» αναδεικνύοντας τα καλαίσθητα αρχιτεκτονικά και δομικά στοιχεία του ιστορικού κτιρίου με χρήση προτζέκτορα, επιφυλάσσοντας εκπλήξεις.
Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ρίψη φαντασμαγορικών πυροτεχνημάτων που θα φωτίσουν τον πατραϊκό ουρανό, ενώ η πρώτη καρναβαλική νύχτα θα ολοκληρωθεί με πάρτι και χορούς. Πληροφορίες ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΜΕΤΕΩΡΑ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΙΟΣ

Δέλτα Έβρου

Βουλιαγμένη Αττικής

Κάστρο Μονεμβασιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ - παραλία Παναγίτσα