Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Θα γίνουμε... Χόλιγουντ. Έρχεται στην Ελλάδα ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο


Τα κινηματογραφικά στούντιο «Cinespace» εξετάζουν το ενδεχόμενο να διευρύνουν την επιχειρηματική τους παρουσία στην Ελλάδα με κινηματογραφικά στούντιο.Το θέμα συζήτησε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης, με τον πρόεδρο της εταιρείας, Άλεξ Πίσιο, στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης, στο Σικάγο.
Τα κινηματογραφικά στούντιο «Cinespace» είναι τα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ μετά από εκείνα που εδρεύουν στο Λος Άντζελες. Διαθέτουν στις εγκαταστάσεις τους 30 stages (το καθένα από τα οποία μπορεί να περιλαμβάνει και πέραν του ενός set), ενώ έχουν και 20 επιπλέον stages στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Τορόντο του Καναδά.
Το παράρτημα του Τορόντο είναι το μοναδικό στούντιο στον κόσμο που φιλοξενεί τις 5 κύριες ψηφιακές πλατφόρμες, όλες κάτω από την ίδια στέγη: NETFLIX, AMAZON, HULU, DISNEY/FOX και APPLE TV .
Η Ελλάδα αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για την οπτικοακουστική βιομηχανία, μέσα από μια σειρά αναπτυξιακών κινήτρων που προσφέρει, ενώ διαθέτει και φυσική ποικιλομορφία με ηλιοφάνεια, εναλλαγή τοπίου, μνημεία και τουριστικές υποδομές που την καθιστούν ιδανική για την πραγματοποίηση τέτοιων επενδύσεων.

Ο πρόεδρος της Cinespace Chicago Film Studios, Άλεξ Πίσιος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι στο πλαίσιο ανάπτυξης των επιχειρηματικών σχεδίων των Cinespace Studios, η Ελλάδα αποτελεί έναν προορισμό με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που άλλωστε έχουν αξιολογήσει τα στελέχη της επιχείρησης στο παρελθόν.
Ο κ. Πίσιος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι "μόλις επιστρέψαμε από νέες συναντήσεις με τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής του Λος Άντζελες, οι οποίες είναι πολύ εξοικειωμένες με τα πλεονεκτήματα κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα, και έτσι είμαστε έτοιμοι να επισκεφτούμε πάλι την χώρα για να διερευνήσουμε περισσότερες επενδυτικές ευκαιρίες". Πληροφορίες ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΜΕΤΕΩΡΑ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΙΟΣ

Δέλτα Έβρου

Βουλιαγμένη Αττικής

Κάστρο Μονεμβασιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ - παραλία Παναγίτσα