Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Τα «αποκαλυπτήρια» της νέας πλατείας Ομονοίας. Δείτε πρώτοι το βίντεο με το εντυπωσιακό συντριβάνι της


Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για τη νέα μορφή της ιστορικής πλατείας της πρωτεύουσας. Η ανακατασκευή της πλατείας Ομονοίας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται, μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδος, να παραδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας, όπως έχει ανακοινώσει η Δημοτική Αρχή.
Ήδη πραγματοποιούνται οι τελευταίες δοκιμές στο εντυπωσιακό πολύχρωμο συντριβάνι.

Η ιστορία της πλατείας

Η πλατεία Ομονοίας ανασκάφηκε δύο φορές για να δημιουργηθούν σιδηροδρομικοί σταθμοί, το 1930 για τα έργα του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και τη δεκαετία του 1990 για την κατασκευή της γραμμής 2 του μετρό. Σημαντική υπήρξε η κατάργηση του χαρακτηριστικού κυκλικού σχήματός της ενόψει της αναμόρφωσής της κατά την Ολυμπιάδα του 2004.
Η πλατεία Ομονοίας αρχικά είχε συντριβάνι το οποίο στα τέλη του 1992 καταστράφηκε για την ανασκαφή του Μετρό. Μια από τις αιτιολογίες που ακούστηκαν, ήταν ότι εξαιτίας κακοτεχνιών στην κατασκευή του το 1957-1959 είχαν δημιουργηθεί διαρροές οι οποίες και είχαν εισχωρήσει στο υπόγειο τμήμα του σταθμού, δημιουργώντας υγρασία.

Η πλατεία Ομονοίας το 1960

Τον Οκτώβριο του 2019 ξεκίνησε να κατασκευάζεται ένα τεράστιο στρογγυλό σιντριβάνι στο κέντρο της πλατείας φέρνοντας μνήμες από προηγούμενες δεκαετίες.
Στο προφίλ του στο facebook ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης κάνει τα «αποκαλυπτήρια» της νέας μορφής της ιστορικής πλατείας της πρωτεύουσας, με ένα εντυπωσιακό βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΜΕΤΕΩΡΑ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΙΟΣ

Δέλτα Έβρου

Βουλιαγμένη Αττικής

Κάστρο Μονεμβασιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ - παραλία Παναγίτσα