Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Επιστήμονες αποκαλύπτουν: Αυτές οι τροφές μειώνουν, είτε προλαμβάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου


Ο καρκίνος, αδιαμφισβήτητα, είναι μια ασθένεια που πλήττει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους. Μάλιστα, τρομοκρατεί, όσο καμία άλλη ασθένεια.
Έρευνες επιστημόνων επισημαίνουν πως παίζουν ρόλο και κληρονομικοί λόγοι για την εκδήλωση της ασθένειας. Άλλες μελέτες ενοχοποιούν τον σύγχρονο τρόπο διατροφής.
Άλλωστε η τροφή μας πρέπει να γίνει το φάρμακο μας και το φάρμακο μας να γίνει η τροφή μας, είχε πει ο Ιπποκράτης.
Μετά από έρευνες ετών, οι επιστήμονες αποκαλύπτουν τις τροφές που έχει διαπιστωθεί ότι λειτουργούν ως αντικαρκινικές.

Κουρκουμάς
Μία από τις σπουδαίες ιδιότητές του είναι ότι καταπολεμά τον καρκίνο. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες του Κέντρου Καρκίνου του Πανεπιστημίου του Τέξας, η κουρκουμίνη, η οποία είναι ουσία που περιέχει ο κουρκουμάς, έχει την ιδιότητα να «διαχωρίζει» τα καρκινικά κύτταρα από τα φυσιολογικά και να τα εξουδετερώνει.

Πράσινο τσάι
Σύμφωνα με έρευνες το αγαπημένο ρόφημα της Ασίας έχει την ικανότητα να προλαμβάνει την ανάπτυξη όγκων, κυρίως σε καρκίνους του μαστού, των πνευμόνων, του οισοφάγου και του παχέος εντέρου. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπίρμινγκχαμ των ΗΠΑ απέδειξε μάλιστα πως οι πολυφαινόλες του πράσινου τσαγιού προστατεύουν και από τον καρκίνο του δέρματος, χάρη στην ιδιότητά τους να «διορθώνουν» το DNA που έχει υποστεί βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.

Σκόρδο
Σύμφωνα με έρευνα από το τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, το σκόρδο μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού, ενώ πολλές άλλες έρευνες στο παρελθόν έχουν αποδείξει πως οι πολυφαινόλες που περιέχει, έχουν την ικανότητα να αναστέλλουν την ανάπτυξη πολλών μορφών καρκίνου, όπως του οισοφάγου, του στομάχου και του παχέος εντέρου.


Φρούτα και λαχανικά
Πρέπει να καταναλώνετε όσα περισσότερα φρούτα και λαχανικά μπορείτε μέσα στην ημέρα. Τα περισσότερα και κυρίως όσα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως τα μούρα, βοηθούν στη μείωση των επιπτώσεων των ελευθέρων ριζών και προστατεύουν από τον καρκίνο του στόματος, του λαιμού, του στομάχου και των πνευμόνων. Εξαιρετικές επιλογές λαχανικών είναι το μπρόκολο, χάρη στη σουλφοραφάνη που περιέχει, το παντζάρι χάρη στην ανθοκυανίνη και η ντομάτα χάρη στο λυκοπένιο. Να ενσωματώσετε στη διατροφή σας και πολλά πορτοκάλια καθώς η βιταμίνη C και τα 170 διαφορετικά φυτοχημικά συστατικά και 60 φλαβονοειδή που περιέχει βοηθούν στην προστασία από πολλά είδη καρκίνου, όπως του μαστού, του προστάτη και του δέρματος.

Φυτικές ίνες
Πρέπει να καταναλώνετε τη συνιστώμενη ποσότητα των 18-25 γρ. φυτικών ινών την ημέρα, ενσωματώνοντας βρόμη, όσπρια, φρούτα, λαχανικά αλλά και δημητριακά ολικής αλέσεως στη διατροφή σου. Βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και μειώνουν τις τοξίνες στο σώμα οι οποίες μπορεί να προκαλούν αλλαγές στα κύτταρα και κατά συνέπεια καρκίνο, με κυριότερο εκείνον του πεπτικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΜΕΤΕΩΡΑ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΙΟΣ

Δέλτα Έβρου

Βουλιαγμένη Αττικής

Κάστρο Μονεμβασιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ - παραλία Παναγίτσα