Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Κάποιοι τρόμαξαν... Δεν ήταν η καταιγίδα, αλλά το μαύρο σύννεφο - τοίχος σκέπασε την Αττική



Σε εξέλιξη βρίσκεται το μέτωπο καταιγίδας στην Αττική, το οποίο έδωσε για άλλη μια φορά έναν επιβλητικό νεφικό σχηματισμό πάνω από την πρωτεύουσα.
Το εντυπωσιακό φαινόμενο που ονομάζεται wall cloud, ένα μαύρο σύννεφο που «σκέπασε» το λεκανοπέδιο την ώρα της καταιγίδας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο προκαλείται λόγω της σύγκρουσης θερμών και ψυχρών αερίων μαζών. Ως αποτέλεσμα, προκαλούνται πολύ ισχυρές βροχές, ακόμη και χαλάζι και έντονοι κεραυνοί.
Κατά το φαινόμενο το σύννεφο στη βάση της καταιγίδας κατεβαίνει χαμηλά και παραμένει πάνω από την περιοχή στην οποία εκδηλώνεται η καταιγίδα.
Όπως διευκρινίζουν οι μετεωρολόγοι, είναι διαφορετικό από το φαινόμενο shelf cloud που είχε καταγραφεί πρόσφατα στην Αττική. Στο wall cloud (που καταγράφηκε σήμερα) παρατηρείται και περιστροφική κίνηση των ανέμων εντός του νέφους.
Σήμερα, από τις 11 το πρωί έως και λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα είχαν καταγραφεί περίπου 1.350 κεραυνοί στην Αττική, την Αργολίδα και την Αίγινα στον Σαρωνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΜΕΤΕΩΡΑ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΙΟΣ

Δέλτα Έβρου

Βουλιαγμένη Αττικής

Κάστρο Μονεμβασιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ - παραλία Παναγίτσα