Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Έφτασαν στα σπίτια τους. Ο φόβος αναγκάζει τους κατοίκους Ραφήνας, Πεντέλης, Εκάλης να πάρουν μέτρα



Η ανησυχία είναι εμφανής στους κατοίκους της Ραφήνας καθώς αγριογούρουνα να κάνουν βόλτες έξω από σπίτια τους... Το βίντεο που κατέγραψε ένας κάτοικος της περιοχής, είναι αποκαλυπτικό... Παρόμοιες εικόνες είχαν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες και στον Διόνυσο και την Εκάλη.
Τα αγριογούρουνα έχουν κατακλείσει πολλές περιοχές σε όλη την Ελλάδα, ενώ ολοένα αυξάνονται και τα τροχαία ατυχήματα στα οποία είναι ...πρωταγωνιστές.
Τα άγρια ζώα πιθανολογείται ότι κατέβηκαν στην περιοχή από το βουνό της Πεντέλης, προφανώς για να βρουν τροφή.
Το Δασαρχείο Πεντέλης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παρέχει οδηγίες προς τους πολίτες, με σκοπό την αντιμετώπιση της εμφάνισης αγριογούρουνων, τα οποία, όπως έχει παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες, κάνουν ολοένα και συχνότερη την παρουσία τους ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές του Δήμου Ραφήνας, όπως στην Καλλιτεχνούπολη.

Οι πολίτες παρακαλούνται να μην πετούν σε καμία περίπτωση απορρίμματα εκτός των κάδων, να μην πετούν τροφή για τα αδέσποτα σε εξωτερικούς χώρους και να χρησιμοποιούν πάντα λουρί όταν βγάζουν περίπατο τα κατοικίδια ζώα τους.
Επίσης οι οδηγοί οχημάτων που περνούν από δρόμους, τοπικούς ή περιφερειακούς κοντά σε δάση, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες (ιδιαίτερα τις βραδινές και νυχτερινές ώρες) προκειμένου να αποφύγουν τυχόν πρόκληση ατυχήματος με διερχόμενο αγριογούρουνο. Πηγή, irafina.gr.

Δείτε το βίντεο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΜΕΤΕΩΡΑ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΙΟΣ

Δέλτα Έβρου

Βουλιαγμένη Αττικής

Κάστρο Μονεμβασιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ - παραλία Παναγίτσα