Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Και στην Φλώρινα περιμένουν το πρώτο χιόνι... Γιατί θεωρείται μοναδικό το χιονοδρομικό κέντρο



Σε πλήρη ετοιμότητα είναι το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας Πισοδερίου, καθώς έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες
συντήρησης των αναβατήρων και των πιστών για την υποδοχή του χιονιού που αναμένεται τις επόμενες μέρες, όπως και των χιονοδρόμων και επισκεπτών.
Είναι το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα που βρίσκεται σε εθνική οδό με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι σε όλη την διάρκεια του χειμώνα ανοιχτός, παρέχοντας εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στους επισκέπτες, ενώ παράλληλα διαθέτη μεγάλο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.
Το χιονοδρομικό κέντρο, Ολυμπιακών προδιαγραφών, διαθέτει εννέα πίστες, 13 χλμ. συνολικά, οι οποίες εξυπηρετούν όλες τις κατηγορίες χιονοδρόμων αθλητών και είναι εγκεκριμένες από τον F.I.S. (International Ski Federation).

Οι πίστες είναι φυσικά οριοθετημένες από δέντρα σε δασώδεις πλαγιές και από την κορυφή τους μπορούν οι επισκέπτες να θαυμάσουν την φανταστική θέα στις λίμνες Μεγάλη και Μικρή Πρέσπα.
Επίσης διαθέτει πέντε αναβατήρες, τρεις εναέριους και δύο συρόμενους για παιδιά (Baby lift) και αρχάριους. Στο χιονοδρομικό λειτουργεί σχολή εκμάθησης χιονοδρομίας (Ski) με έμπειρους δασκάλους καθώς και κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού ski, snow tubing, έλκηθρα και Snowmobile.
Η ποσότητα του χιονιού είναι πολύ μεγάλη και εξαιρετικής ποιότητας, καθώς στην Φλώρινα οι χειμώνες είναι παρατεταμένοι και με έντονες χιονοπτώσεις. Επίσης υπάρχει χιονοστρωτήρας για το άμεσο στρώσιμο των διαδρόμων. Η νύχτα δεν σταματά την διασκέδαση στην Bίγλα, με την βοήθεια προβολέων το χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί και το βράδυ, ενώ πολλές φορές χιονοδρόμοι πραγματοποιούν καταβάσεις με πυρσούς δημιουργώντας μια μαγική εικόνα για μικρούς και μεγάλους.
Το καλοκαίρι οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν ιππασία, να πραγματοποιήσουν περιηγήσεις σε πανέμορφες διαδρομές στο βουνό ενώ παράλληλα η περιοχή είναι ιδανική για τους λάτρεις της ορειβασίας, του ποδηλάτου βουνού (mountain bike) και για διαδρομές με οχήματα 4χ4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΜΕΤΕΩΡΑ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΙΟΣ

Δέλτα Έβρου

Βουλιαγμένη Αττικής

Κάστρο Μονεμβασιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ - παραλία Παναγίτσα