Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Αυτός θα είναι ο καιρός στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο. Πως η Σιβηρία... σώζει την χώρα μας. Οι εκτιμήσεις



Ένας μάλλον υγρός, ιδιαίτερα στα δυτικά, αλλά και θερμός Δεκέμβρης μας περιμένει, με αρκετές ημέρες συννεφιάς και ήπιου καιρού, αλλά και μίας τουλάχιστον σημαντικής βροχοκακοκαιρίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων.
O φετινός Δεκέμβρης, θα πρέπει να "βγει" αρκετά βροχερός, ακολουθώντας τον Νοέμβρη, στην δυτική χώρα κυρίως. Οι διαδοχικές διαταραχές, χαμηλά της κεντρικής Μεσογείου, θα στέλνουν κύματα βροχών από το Ιόνιο προς τα ηπειρωτικά κατά περιόδους.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα πρέπει να είναι ένας θερμότερος του κανονικού μήνας, καθώς οι νοτιάδες, αλλά και οι βαθιές υφέσεις στην βόρεια Ευρώπη, θα εμποδίσουν την κατάβαση του ψύχους – τουλάχιστον σημαντικού- στην χώρα μας. Αξίζει να τονιστεί, πως θα υπάρχουν εναλλαγές διαστημάτων με ψυχρό καιρό, και νοτιάδων/υψηλών θερμοκρασιών.
Τα χιόνια, φαίνεται να μην καταφέρνουν να κατεβαίνουν, τουλάχιστον αξιόλογα και σε γενικευμένη κακοκαιρία, στα πεδινά τμήματα, μιας και τα "διαλείμματα" κρύου καιρού, θα είναι σύντομα και δεν θα μεταφέρουν τόσο κρύο όσο χρειάζεται για κάτι τέτοιο.

Αντίθετα τα ορεινά, έχουν πολύ καλύτερα δεδομένα, με τις διαταραχές να συνδυάζονται και με καλές θερμοκρασίες, τέτοιες ώστε να αφήσουν χιονοπτώσεις στα ορεινά μας. Τα διαστήματα πάντως με υψηλές θερμοκρασίες, θα πρέπει να αποτρέψουν από το να δημιουργηθεί ένα καλό υπόστρωμα χιονιού, έτσι ώστε να ξεκινήσει η χιονοδρομική σεζόν νωρίτερα από τις γιορτές.
Δεν φαίνεται, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, να μας απασχολεί κάποιο κύμα ψύχους/χιονιά, μιας και η κυκλοφορία ( ισχυρό Ισλανδικό Χαμηλό ) δεν θα αφήσει το ψύχος της Ρωσίας, να κατηφορίσει αυτούσιο σε εμάς.
Το θετικό, είναι πως όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, η Σιβηρία δείχνει να βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση θερμοκρασιακά, κάτι μάλλον θετικό για την συνέχεια. Πηγή, meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΜΕΤΕΩΡΑ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΙΟΣ

Δέλτα Έβρου

Βουλιαγμένη Αττικής

Κάστρο Μονεμβασιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ - παραλία Παναγίτσα